fuelrefa.blogg.se

Salchicha chimex rhode island
Salchicha chimex rhode island






There was observed a great variability in the proximate composition and pH among the samples analyzed. The sausage from Tumbes can be defined as a wet or semi-dry, (relatively) low-fat and low-acid sausage. Furthermore, during a 9-day storage, the changes in the sausage composition and the moment where the sausage was rejected by a sensorial panel (spoilage in odour, colour and/or texture) were assessed, using 6 branches of sausage – the storage conditions were those usually followed in the area, which included storage periods at room temperature (20-30 ✬) and under refrigeration. A total of 12 interviews were conducted with the correspondent producers in order to gather information about the process for producing this sausage, and sixteen sausage samples were analyzed for chemical composition (pH, a w, proximal composition, lactic and acetic acids, hydroxyproline and oxidative state) and colour. SUMMARY The aim of this work was to contribute to the characterization of a sausage produced by small-scale producers in Tumbes (Peru).

salchicha chimex rhode island

La composición cambio poco durante el almacenamiento, pero se evidenció alteración sensorial a partir del tercer día. Hubo gran variabilidad entre muestras en los contenidos de componentes mayoritarios y pH. La salchicha es un embutido fresco, entre húmedo y semiseco, con un contenido graso relativamente bajo y de baja acidificación. Además, se ha estudiado en 6 lotes de salchichas la evolución de su composición y el momento de aparición de signos de alteración, durante 9 días de almacenamiento en las condiciones usuales de la zona (con periodos a temperatura ambiente y otros a refrigeración). Se ha obtenido información de 12 productores sobre su procedimiento de elaboración y se ha analizado la composición (pH, a w, componentes mayoritarios, ácidos láctico y acético, hidroxiprolina y estado oxidativo) y el color de 16 lotes de salchichas.

salchicha chimex rhode island

Este trabajo pretende contribuir a la caracterización de la salchicha tradicional elaborada en Tumbes por pequeños productores.








Salchicha chimex rhode island